Rejestratory temperatury

Rejestrator temperatury zapewnia pomiar i rejestrację temperatury w układach automatyki przemysłowej oraz w systemach monitoringu parametrów powietrza. W ofercie firmy dostępne są rejestratory temperatury z wbudowanym czujnikiem temperatury oraz rejestratory z zewnętrznym czujnikiem – jest to czujnik temperatury połączony przewodowo lub bezprzewodowo, zapewniający radiowy pomiar temperatury. Posiadamy również takie urządzenia jak termometr bezprzewodowy z alarmem temperatury. Wielokanałowy rejestrator temperatury to urządzenie, które umożliwia połączenie dwóch, trzech lub więcej czujników temperatury, rejestrację danych pomiarowych, zdalny monitoring temperatury oraz zdalny odczyt temperatury. Coraz częściej stosowanym w automatyce i systemach pomiarowych rozwiązaniem jest rejestrator temperatury bezprzewodowy. Tego typu rejestrator temperatury (ze zintegrowanym lub zewnętrznym czujnikiem temperatury) pozwala na pomiar temperatury, rejestrację danych oraz przesyłanie wyników pomiarowych do sterownika PLC, panelu HMI lub komputera PC – w takiej sytuacji to rozwiązanie można określić jako komputerowy rejestrator temperatury. Specjalną wersją takiego rejestratora może być bezprzewodowy termometr do wysokich temperatur, stosowany w bardzo wymagających aplikacjach przemysłowych. Z wybranymi rejestratorami temperatury oraz systemami monitoringu temperatury można połączyć czujnik temperatury Ethernet lub czujnik temperatury z wyjściem 0-10v. Rejestratory temperatury stosowane są do kontroli temperatury w różnych aplikacjach przemysłowych, bezpośrednio na liniach produkcyjnych – są to części maszyn i urządzeń automatyki. Rejestratory temperatury używane są również do monitoringu temperatury powietrza w halach magazynowych, halach produkcyjnych, pomieszczeniach biurowych, komorach i lodówkach, dygestoriach, laboratoriach, itp. Szczególnie często wybieranym urządzeniem jest rejestrator temperatury do chłodni, który zapewnia pomiar i rejestrację temperatury powietrza przy magazynowaniu różnych produktów (nie tylko spożywczych, warzyw, owoców, mięs, itd.). W tego typu aplikacjach urządzenie musi zapewnić ciągłą rejestrację temperatury powietrza, co jest istotne dla całego procesu magazynowania.